Best of Limburg

08/09/2024
Officiële EK Ride

Best of Limburg

De Europese kampioenschappen wielrennen komen voor het eerst naar Vlaanderen. Van 11 tot en met 15 september is Limburg het decor voor de strijd om de Europese trui. Op zondag 8 september trappen we de kampioenschappenweek op gang met Best of Limburg, op het parcours van de Europese kampioenschappen. Ben jij present op de officiële toertocht van het EK?

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Foto's

Ontdek het parcours

Van 11 tot en met 15 september kroont Vlaanderen en Limburg maar liefst 14 Europese kampioenen. De wedstrijden gaan allemaal van start in Heusden-Zolder en finishen in provinciehoofdstad Hasselt. Tijdens Best of Limburg verken jij het parcours van de wegritten. Alle afstanden nemen je mee naar Haspengouw waar je de Limburglus gaat verkennen. Met de kasseien van Manshoven en Op de Kriezel en de beklimmingen van Kolmont- en Zammelenberg test jij de benen op het parcours dat Jasper Philipsen op het lijf geschreven is. Korte afstand met het gezin of sportieve uitdaging? Iedereen kan van het EK-parcours genieten:

20 km

50 km

70 km

110 km

145 km

Circuit Zolder

Steenkoolmijn Heusden-Zolder

Fietsen door het Water

Domein Bokrijk

Printhagendreef

Café Coureur

Manshoven

Op de Kriezel

Fietscafé ’t Velohofke

Nommelenberg

Kolmontberg

Zammelenberg

Stoomstroopfabriek

Oude Wellenweg

Kuttekovenberg

Mettekovenberg

Zwevende Kapel Helshoven

Fonteinhof

Kasteel van Rullingen

Campus UHasselt

Online inschrijven (t.e.m zaterdag 7 september 23u59)

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Best of Limburg.

5€ korting of meer bij je inschrijving? Dat kan! Lees hier hoe dit kan via de Proximus Recycling actie.

Afstanden

20 km

 50 km

 70 km

 110 km

145 km

Voordeeltarief (t.e.m. 27/08)   

€ 8

€ 15

€ 15

€ 17

€ 19

Standaard tarief (na 27/08)   

€ 11

€ 18

€ 18

€ 20

€ 22

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 27/08/2024, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Groepsinschrijvingen (t.e.m. dinsdag 27 augustus – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met dinsdag 27 augustus.

LIMBURG 2024

Meer over het EK

Wil je eerst zelf het parcours verkennen tijdens Best of Limburg en er vervolgens een hele kampioenschappenweek als supporter van maken? Doen! Klik dus zeker door naar de website van de 2024 UEC Road European Championships. Je zal er alle info vinden over het parcours, de fanzones en alle randactiviteiten die het EK voor jou in petto heeft.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Het parkingplan zal enkele dagen voor het event hier beschikbaar zijn.

Start/finishlocatie
Kolonel Dusartplein
3500 Hasselt

Starturen:

De starturen worden op een later tijdstip gecommuniceerd.

 • Een uitgebreide bevoorrading aan elke controlepost*
 • Gratis koffie bij de start
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service aan iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches
 • Een gezellige après bike na de finish

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsuren worden op een later tijdstip gecommuniceerd.

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Het aantal bevoorradingen per afstand wordt op een later tijdstip gecommuniceerd.

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De sluitingsuren  van de laatste bevoorradingspost en finish verschijnen hier binnenkort.

Kleedkamers en douches

De exacte locatie van kleedkamers en douches worden binnenkort gecommuniceerd.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

Fiets mee met The Women Peloton! Tijdens Best of Limburg starten vrouwen in groep en krijg je tips door ervaren begeleidsters op de fiets. Ons principe: samen uit, samen thuis!

Afstanden:

 • 70 km
 • 110 km


Beide groepen vertrekken om 9u15 (eerst de langste afstand en daarna de kortere). Gelieve te verzamelen om 9u aan de The Women Peloton Vlag (altijd dicht bij de startboog).

Trek eropuit met je familie, gezin en vrienden op een kindvriendelijk fietsparcours van 20 km. Onderweg beleef je de leukste avonturen. Kinderen t.e.m. 12 jaar nemen gratis deel!

Voor deelnemers met een elektrische fiets bieden we een uniek parcours van 50 km aan waarbij beleving centraal staat. Stukje vlaai? Check! Fiets opladen aan het bevoorradingspunt? Check! Ontdek het mooie Limburg op jouw tempo.

Recycling actie

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen en ze recycleren dankzij de samenwerking met Brainscape. Samen voorkomen we nieuwe winning van grondstoffen in ontwikkelingslanden.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Respecteer de wegcode en fiets proper

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.

Fotoservice

Sportograf.com is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens Best of Limburg. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via deze link onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan